BotaKuriozitetlajme

Google ka njoftuar se synon të fuqizojë të gjitha qendrat e saj të të dhënave dhe zyrat me energji pa karbon deri në vitin 2030, duke u përputhur me premtimet nga rivali Apple në fillim të vitit.

Në një postim në blog, CEO Sundar Pichai shkroi se firma gjithmonë e ka vlerësuar qëndrueshmërinë dhe tha se bota “duhet të veprojë tani” për të shmangur pasojat më të këqija të ndryshimit të klimës.

Ai njoftoi më parë se nga ky vit, të gjitha dërgesat për klientët do të jenë neutrale ndaj karbonit dhe ka përputhur të gjithë përdorimin e saj të energjisë me burimet e ripërtëritshme.

Angazhimi i tij i fundit e sheh firmën të përpiqet të zhdukë të gjitha emetimet e saj operative para se të bëhej neutral i karbonit në 2007 përmes blerjes së “kompensimeve të karbonit me cilësi të lartë”.

Pichai tha se zhvillimi në mënyrë efektive do të thotë që kompania ka zero gjurmë karboni që nga themelimi i saj në 1998.

Angazhimi për të drejtuar pajisjet e tij në energji pa karbon është gjithashtu “shumë më sfidues” sesa thjesht përputhja e përdorimit të energjisë me blerjet ekuivalente të burimeve të ripërtëritshme siç ka bërë në të kaluarën.

“Që nga viti 2017 ne kemi përputhur të gjithë konsumin tonë vjetor të energjisë elektrike me 100 përqind të energjisë së rinovueshme. Tani po shkojmë edhe më tej: deri në vitin 2030 Google po synon të drejtojë biznesin tonë me energji pa karbon kudo, në çdo kohë, “tha Pichai.

“Kjo është drita jonë e hënës më e madhe e qëndrueshmërisë, me kompleksitet të jashtëzakonshëm praktik dhe teknik. Ne jemi kompania e parë e madhe që është vendosur ta bëjmë këtë dhe synojmë të jemi e para që ta arrijmë atë.

“Ne do të fillojmë duke punuar drejt energjisë pa karbon 24/7 në të gjitha qendrat tona të të dhënave dhe kampuset nëpër botë.

“Qendrat tona të të dhënave furnizojnë me energji produktet dhe shërbimet në të cilat jeni mbështetur çdo ditë. Kjo do të thotë çdo email që ju dërgoni përmes Gmail, çdo pyetje që ju kërkoni Google Search, çdo video YouTube që ju shikoni, dhe çdo rrugë që ju merrni duke përdorur Google Maps, sigurohet nga energjia e pastër çdo orë e çdo ditë. “

Apple bëri një premtim të ngjashëm që të bëhet plotësisht neutral i karbonit deri në 2030 përsëri në korrik, megjithëse nuk bëri pretendimin specifik për të drejtuar në mënyrë aktive të gjitha operacionet e saj me energji pa karbon.

Era, dielli dhe burimet e tjera të rinovueshme përbënin 61 përqind të përdorimit global të energjisë elektrike në orë të Google vitin e kaluar. Përqindja ndryshonte nga struktura, me burime pa karbon që përmbushin 96 përqind të nevojave për orë në energji në qendrën e të dhënave të Google në Oklahoma, e krahasuar me 3 përqind në funksionimin e saj të mbështetur në gaz në Singapor.

Pichai nuk pranoi të deklarojë koston e planeve të tij megjithëse ai tha se përpjekjet do të ndihmojnë për të krijuar 12,000 vende pune deri në 2025.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com