AktualitetBotalajmeTeknologji

Mbretëria e Bashkuar zbulon strategjinë e të dhënave për t’u rikuperuar nga rënia e koronavirusit

Mbretëria e Bashkuar zbulon strategjinë e të dhënave për t'u rikuperuar nga rënia e koronavirusit
Qeveria ka njoftuar një strategji për ta bërë Mbretërinë e Bashkuar një "kampion të dhënash" si një masë për të ndihmuar në heqjen e ekonomisë së saj të tërbuar nga rënia e shkaktu
Strategjia e re me sa duket do të ndihmojë kompanitë dhe organizatat të kenë akses më të madh në të dhëna për të nxitur "transformimin dixhital, inovacionin dhe rritjen e rritjes në të gjithë ekonominë". Ndër propozimet janë planet për të trajnuar 500 analistë në shkencën e të dhënave në sektorin publik deri në vitin e ardhshëm. Qeveria gjithashtu do të prezantojë një zyrtar të ri kryesor të të dhënave për të udhëhequr qasjen e saj në transformimin e përdorimit të saj të të dhënave për të rritur efikasitetin dhe për të përmirësuar shërbimet publike. Ai gjithashtu synon të fillojë një projekt 2.6 milion për të adresuar pengesat aktuale në ndarjen e të dhënave dhe për të mbështetur inovacionin për të zbuluar dëmet në internet. Eksportet e shërbimit në Mbretërinë e Bashkuar të mundësuar nga të dhënat u vlerësuan të ishin afërsisht 243 miliardë £ në 2019 - rreth 75 përqind e eksporteve totale të shërbimeve. Globalisht, Mbretëria e Bashkuar tani qëndron vetëm pas SH.B.A.-së dhe Kinës për sa i përket investimeve të kapitalit sipërmarrës në sektorin e teknologjisë. Planet vijnë mes përdorimit të paparë të të dhënave në shërbimet e kujdesit shëndetësor për monitorimin e përhapjes së koronavirusit dhe vendosjen e masave të reja në kohën e duhur për të kontrolluar përhapjen. Sekretari dixhital Oliver Dowden tha që të dhënat kanë qenë "një nga armët tona më të fuqishme dhe të gjithanshme kundër koronavirusit", duke shtuar se ato kanë ndihmuar NHS të gjurmojë lëvizjen e pajisjeve jetësore mjekësore dhe të dërgojë ventilator atje ku ishin më të nevojshmet.
Sidoqoftë, planet fillestare të Qeverisë për të zhvilluar një aplikacion për gjurmimin e kontakteve duke përdorur të dhëna nga smartphone-t e njerëzve që futeshin në një sistem të centralizuar tërhoqën kritika nga mbrojtësit e privatësisë. Qeveria më pas rindezi projektin me një qasje më të përqendruar në privatësi duke përdorur një sistem të zhvilluar nga Apple dhe Google. Të dhënat u përdorën gjerësisht gjithashtu për të siguruar që raftet e supermarketeve të mbaheshin të grumbulluara dhe që shërbimet e blerjeve në internet të dërgonin sende ushqimore në pragun e atyre që ishin më të rrezikuar nga pandemia. Dowden tha se të dhënat do të ishin themeli i ekonomisë së Mbretërisë së Bashkuar në të ardhmen, duke thënë se tani është një nga mallrat më të vlefshëm në të gjithë botën. "Ndërsa gradualisht filluam rihapjen e vendit, ekspertët e shëndetit publik kanë përdorur të dhëna për të parashikuar dhe flamuruar thumba të dytë në sëmundje dhe për të monitoruar trafikun në rrugët tona," tha Dowden. “Përgjigja jonë ndaj koronavirusit ka treguar se sa shumë mund të arrijmë kur mund të ndajmë të dhëna me cilësi të lartë shpejt, me efikasitet dhe etikisht. Nuk kam ndërmend ta lë atë mësim të shkojë dëm. "Strategjia jonë e re Kombëtare e të Dhënave do të mbajë ujërat e larta të përdorimit të të dhënave të vendosura gjatë pandemisë - duke çliruar bizneset, qeverinë dhe organizatat për të përtërirë, eksperimentuar dhe drejtuar një epokë të re të rritjes. Unë jam absolutisht i qartë se të dhënat dhe përdorimi i të dhënave janë mundësi për t'u përqafuar, në vend se një kërcënim për t'u mbrojtur. "Ai synon të sigurojë që bizneset britanike janë në gjendje të shfrytëzojnë maksimalisht revolucionin dixhital gjatë viteve dhe dekadave të ardhshme, të na ndihmojë të përdorim të dhëna për të përmirësuar jetën e njerëzve dhe të pozicionojmë Mbretërinë e Bashkuar si një kampion global i përdorimit të të dhënave."

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com