
Ne Korce ka rene ndjeshëm numri i therjeve te bagetive ne thertore.
Një gjë e tillë është bërë me dije nga veterineri Stefan Barka i cili shpehet se arsyeja kryesore e kësaj rënieje është pandemia Covid-19 e cila ka prekur çdo sektor të ekonomisë perfshi edhe ate te thertoreve.
Kjo edhe per shkak te konsumimit me te paket gjate kesaj perjudhe te mishit te kuq.
Sipas specialisteve ndikimi i kesaj ulje ja ardhur nga rritja e masave kundër përhapjes së koronavirusit, kufizimet në orare, mbyllja e restoranteve ka sjelle edhe mungesë konsumi të tyre.
Përsa i përket situatës nëpër pulari,nuk është e njëjta. Sipas veterinerëve nuk mund të thuhet që pandemia ka ndikuar në këtë sector të blegtorisë.
Puna nëpër pulari vijon po njësoj me të njejta shitje, me të njëjtin konsum të mishit të pulës nga konsumatorët.