Kulture/Artlajme

Pogradec. Realizohen piktura murale në ambientet e gjimnazit!

Në ambjentet e gjimnazit “Gjergj Pekmezi” janë realizuar piktura murale, e quajtur ndryshe Muralet e Bashkimit, ku përfshihen dhe angazhohen të rinjtë e Pogradecit sëbashku me artistët që ka ky qytet.

Xhoi Bare Menaxher i projektit ACT for SOCIETY, pohon se këto piktuta murale, bëjnë që të rinjtë të angazhohen si dhe të sensibilizohen, pasi arti është një rrugë e cila bashkëjeton me njeriun gjatë gjithë jetën.

Ky projekt është mbështetur nga Ministria e Jashtme Hollandeze, e cila bëri të mundur realizimin e pikurës murale në ambjentet e këtij gjimnazi, të cilës i jep ngjyra dhe jet vendit ku marrin dije qindra gjimnazistë, një bashkëpunim ky me Zyrën Arsimore si dhe Bashkinë Pogradec.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
error: Content is protected !!