lajme

Pogradec/ Maro Mokra, simbol trimërie I gruas shqiptare me një shtëpi muze

Trevat e ndryshme të Shqipërisë kanë edhe figurat e tyre të atdhetarisë. Krahina me tradita e Mokrës në Pogradec ka si simbol trimërie të gruas shqiptare Maro Mokrën.

Dikur është vënë në skenën e teatrit të Korçës drama ‘Maro Mokra’ me rol të protagonostes interpretuar nga aktorja e njohur Dhorkë Orgocka.


Ndërsa vitet kalojnë, Prefekti I Qarkut Korçë Dhori Spirollari sjell në kujtesë nëpërmjet fotove shtëpinë muze të Maro Mokrës.

Ai thotë se Marua simbolizon gruan Mokrare e Shqiptare dhe shtëpia e saj është shpallur muze për të përaqësuar gjithë shtëpitë e Mokrës; dy katëshe, me murre të trashë dhe me avlli.

Banorët e zonës kanë përshëndetur këtë inisiativë, por ndërkaq I kanë kërkuar Prefektit investime në infrastrukturën rrugore që Mokra të nxjerrë në pah trashëgiminë e vlerat e saj natyrore e njerëzore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com