Aktualitetlajme

Informacione nga dy pikat e kalimit kufitar, Qaf-Thanë dhe Kapshticë

Ne piken kufitare me Maqedoninë e Veriut te Qafthanes levizjet e udhetareve jane shtuar. Ndryshe nga dy jave me pare kur per shkak të vendosjes se karantines shifrat e udhetarve u ulen ndjeshem tani jane te shumte ata qe kalojne kufirin. Ne 24 ore ët e fundit nga kjo pike hyne 2000 persona dhe dolen 2400.

Udhetaret tregojne se vijne ne Shqiperi për pune, për.të takuar familjaret apo per te pushuar

Ulja e shifrave te te infektuarve me covid ne vend duket se i ka bere me te lirshem ata qe duan te udhetojne mes dy vendeve ndersa autoritetet kerkojne respektimin e rregullave te nevojshme.

Te shumta jane edhe levizjet e kamioneve te mallrave pasi kjo eshte nje nga pikat kryesore per import – eksportin.

Por Pavarësisht uljes se shifrave te infektimeve ne vendin tone, kufiri me Greqinë vijon te jete i mbyllur ne dalje dhe shqiptaret nuk mund te kalojne permes Kapshtices.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
error: Content is protected !!